Преглед културних манифестација

05.01.2014. - Већер фолклора у Дарувару

Cannot find albumi/05.01.2014. - Vecer folklora Daruvar folder inside /home/srbibbzh/public_html/images/galerije/albumi/05.01.2014. - Vecer folklora Daruvar/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40

Дана 05.01.2014. године, у организацији  Вијећа српске националне мањине града Дарувара, у склопу програма обиљежавања 10. годишњице  постојања и рада, одржана је „Вечер фолклора“ .
 
У препуној кино дворани „ 30. Свибањ“ имали смо изнимно задовољство угостити КУД „СВЕТИ САВА“ из Београда и чланове Чешке обеци из Бјеловара који су нам приуштили програм с изнимно занимљивом кореографијом и изведбом која није на овим просторима виђена од добро нам познатих „ДАРУВАРСКИХ СУСРЕТА“. Драги нам гости из Београда били су на дводневном боравку у граду Дарувару у којем им је презентирана богата култура, туристичка, повијесна и гастрономска понуда као и цијелодневно купање на Термалном воденом парку.

КУД „СВЕТИ САВА“ из Београда броји неколико стотина чланова у разним секцијама, гостовали су готово  на подручју цијеле Еуропе, затим у Африци, Н. Зеланду, Канади, Америци те се ускоро припремају на гостовање у Кореју.
 
КУД се финанцира из помоћи и донација, своје наступе не наплаћују, а тошкове пута и гостовања, па чак и оних најудаљенијих, сами подмирују.
 
У двосатном програму публика је била изнимно  одушевљена програмом и наступом  музичара (8) и играча (30) као и јединственом кореографијом.

ФОТОГРАФИЈЕ