Преглед културних манифестација

СКД Просвјета у Бугарској

Фолклорна секција нашег пододбора је од 09.-14.08.2014. гостовала у Бугарској гдјеје у склопу манифестације „Балкан фолк фест 2014.“ наступала једном у Китену и 2 пута у Приморском .

То су два градића на обали црног мора у којима се ова манифестација одржава 8. Годину за редом. На манифестацији учествују КУД-а из цијеле еуропе . За период од 09.-14.08.2014. наступала су 3 друштва из Пољске , једно из Румуњске , једно из Чешке , једно из Аустрије , 4 из Србије , једно хрватско друштво из Хрватске и 2 српска друштва из Хрватске (СКУД „Бранко Радичевић“ из Даља с којим смо заједно и путовали , и наше друштво). Представили смо се са играма из Врањског поља и играма из Баната . На овом фестивалу учествује око 150 друштава , а наше друштво је међу двадесетак које је добило посебну плакету „Бест оф тхе Бест“ .

ФОТОГРАФИЈЕ

Jedna s povratka kui.JPGU predvorju hotela Sofija.jpgPrije nastupa.JPGVranjsko polje.JPGNa ulicama Kitena.JPGNa plai.JPGIgre iz Banata.JPGVranjsko polje 2.jpgObavezna odbojka u moru.jpgZajednika sa SKUD-om Branko Radievi iz Dalja.jpgIgre iz Banata 2.JPG