Чланци

24.01.2015. - Izborno izvještajna skupština Srpskog narodnog vijeća

U subotu 24.01.2015. u zagrebačkom Novinarskom domu, održati će se Izborno-izvještajna skupština SNV-nacionalne koordinacije vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. 

 

Po izboru radnog predsjedništva i radnih tijela skupštine biti će podnijet izvještaj o radu u 2013./2014. godini, kao i izvještaj o radu odjela pri SNV-pravnog odjela, odjela za kulturu,centra za razvoj i investicije, srpskog tjednika -Novosti, kao i izvještaj o radu Političke akademije. Potom će se birati predsjednik i zamjenik predsjednika. Kandidati su dr.Milorad Pupovac i Aleksandar Milošević

Delegati skupštine izabrani su u županijskim vijećima srpske zajednice sukladno broju  Srba u pojedinim jedinicama regionalne samouprave.T ako će najviše delegata biti iz Vukovarsko srijemske i Osječko baranjske županije.Srpske delegate VSNM BBŽ predstavljati će predsjednik Darko Karanović, zamjenik predsjednika Radovan Dožudić,dr.Ranko Jeftimijija i Goranka Radulović kao i dožupan Saša Lukić u svojstvu gosta.

Među gostima očekuju se zastupnici SDSS-a u saboru RH, ambasador Republike Norveške, otpravnica poslova ambasade Republike Srbije Bosa Prodanović, predsjednik savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer te predstavnici udruženja izbjeglica iz Srbije.