Pregled svih događaja

Održana III Sjednica VSNM BBŽ IV Saziva u 2017

 U bjelovarskom srpskom kulturnom centru "Pavle Solarić, Demetrova 1, 17.11.2017. s početkom u 18,00 sati održana je redovna sjednica vijeća srpske zajednice naše županije.

Vijećnici su nakon opservacija i prijedloga usvojili Plan i programa rada za 2018. kao i financijski plan za istu godinu.
 
    Radovan Dožudić je sa Ljiljanom Vukašinović utanačio 08.12.2017. kao termin otvorenja njene "foto-izložbe" posvećene ikonostasima iz srpskih pravoslavnih crkava sjeverozapadne Hrvatske. Postavka izložbe vremenski će trajati puni mjesec.
    Prihvaćen je prijedlog Dušana Margetića da se vijeće zahvali priznanjem gđi. Danici Bilić na donaciji pravoslavnih  ikona prilikom otvorenja navedene izložbe.
 
    Prihvaćen je prijedlog predsjednika Karanovića da nakon navedene izložbe sljedeća aktivnost u našem centru bude tečaj kaligrafije i učenja ćiriličnog pisma za sve uzraste. Dogovor je postignut sa Zvjezdanom Drašner iz Daruvara koja će voditi seminar. Ova aktivnost planira se za 2018. Prihvaćen je i prijedlog R.Dožudića  da se u SKC"Pavle Solarić" uz stručnu pomoć naše vijećnice Gordane Ćetković priredi i izložba tradicionalnih peškira, također u 2018.
 
    Nažalost, još uvijek nisu riješeni financijski problemi vezani za aktivnost na promjeni krovišta. Sukladno zakonu obratili smo se Uredu za gospodarstvo grada Bjelovara. Dobili smo povratnu informaciju sa vještačkim nalazom i za promjenu krovišta nam nedostaje sredstava. Zaključeno je da predsjednik Karanović na sjednici predsjedništva (koja je zakazana za idući tjedan)SNV izloži ovaj problem i pokuša pronaći rješenje.
    Predsjednik Karanović i član predsjedništva Branko Kašić upoznali su vijećnike sa stanjem i radom VSNM Grubišno Polje koje je održalo svoju sjednicu 10.11.2017.
 
    Naše vijeće je iduće godine domaćin III Sportskih susreta VSNM ZGŽ,VŽŽ,KC-KŽŽ. Odlučeno je da se susreti održe u toku lipnja a zadužuje se dožupan Lukić da u županiji dogovori da se domaćinstvo ostvari u Nastavnom centru Kukavica.
     UABA Daruvar uređuje spomen sobu posvećenu NOR-u. Obratili su se pismenom molbom za financijsku pomoć našem vijeću. Odluka o financijskoj pomoći jednoglasno je donesena.
     Vijećnici su upoznati sa dinamikom i pripremnim radnjama vezano za izdanje knjige Radovana Dožudića "Zapisi iz Vretanije". Izdavači će biti Srpsko narodno vijeće, VSNM KC-KŽ,VŽŽ I BBŽ.
      Po završetku redovne sjednice VSNM BBŽ,  dožupan iz redova srpske zajednice naše županije  Saša Lukić zahvalio je vijećnicima na ukazanom povjerenju i podršci i za sve vijećnike i naše aktiviste pripremio bogato posluženje.
 
FOTOGRAFIJE: