Pregled svih događaja

U pripremi nova knjiga R. Dožudića

 
 Naš rođeni Zagrepčanin, Grubišnopoljac, Čazmanac a bogami i Bjelovarčanin, odvjetnik i spisatelj Radovan Dožudić, do sada je objavio knjige kratkih priča"Kratak za priču"(2002),"Žene i pozdravi"(2008) te 2015 roman "Oploviti zemlju magije ".
Na njegovo veliko zadovoljstvo roman je izdalo Vijeće srpske nacionalne manjine Bjelovarsko - bilogorske županije uz financijsku podršku gradova Bjelovara i Čazme te poduzeća "Asagro", vlasnika Petra Radulovića iz Bjelovara.
 
Kao što znate Radovan je po pokretanju web stranice srbibbz.hr osmislio kolumnu "Zapisi iz vretanije" kojom nas je svojim osebujnim stilom pisanja vraćao u prošlost, ali i koketirao sa stvarnošću a pri tome u pravilu podsjećao na vjekovne tragove prisutnosti Srba u ovim prostorima, što nikako nije umanjilo njegov osvjedočeni kozmopolitizam kako u pisanju tako i načinu svakodnevnog življenja.
 
Koristeći blagodat Radovanovog izuzetnog i plodonosnog rada u srpskoj zajednici, VSNM BBŽ uz spisateljev pristanak, odlučilo je da objavi knjigu njegovih eseja stvorenih u protekle tri godine.
Pri tome, na veliko spisateljevo zadovoljstvo izdavač knjige biti će Srpsko narodno vijeće - Zagreb sa VSNM BBŽ, uz suizdavače Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko križevačke i Varaždinske županije.
Pripremne radnje su izvršene a štampanje knjige predviđeno je za drugu polovicu siječnja-januara mjeseca. Po izdavanju knjige očekuju se promocije Radovanovog djela.