Pregled svih događaja

Nikoljdan u Rogoži

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Garešnice 18.12.2018.godine,obilježilo je svečano u bivšoj školi u Rogoži,svog Sveca zaštitnika ,Svetoga Nikolu milrilikijskog.
Obzirom na sprečenost predsjednika vijeća (priroda posla) Predraga Ivančevića da ove godine, kao prethodnih ponese najveći organizacioni teret,posebna zahvala ide vijećniku Damiru Sedramcu ,koji je u potpunosti preuzeo organizacijske ingerencije na sebe.
Zahvala ide i Zoranu Blanuši i mjesnom odboru Rogoža koji su i ove godine bili domaćini Slave VSNM Garešnica.
Po intoniranji himne Republike Hrvatske i nacionalne Srpske himne,paroh iz Velike Bršljanice Slavimir Gvojić prerezao je slavski kolač i osveštao koljivo,uputivši najbolje želje vijećnicima u radu na očuvanju srpskog identiteta.
Predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik SNV-a ,Darko Karanović ,ovog puta kao član predsjedništva VSNM Garešnica , pozdravio je prisutne vijećnike i goste i u najkraćim crtama predstavio rad gradskog vijeća ali i aktivnosti i plan rada ,te financija VSNM BBŽ za 2019.godinu.
 
Prisutnima se obratio i dožupan BBŽ iz redova srpske zajednice Saša Lukić.apeliravši na sve prisutne predsjednike i zamjenike vijeća ,te SKD Prosvjete kao i sveštenike naše crkve da redovno prate javne natječaje, koje raspisuje Bjelovarsko-bilogorska županija za financiranje projekata ,prije svega u kulturi i obrazovanju. Predsjednik VSNM V.Pisanica Pavo Ćetković upoznao je prisutne sa dobrom suradnjomsrpskog manjinskog  vijeća sa lokalnom samoupravom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom.
Svečanoj sjednici prisustvovali su i predsjednici VSNM Velika Pisanica,Dežanovac,Đulovac,Sirač, Pavo Ćetković,Željko Mileusnić,Milan Radaković,Željko Stjepanović,zamjenik predsjednika VSNM Bjelovar Dušan Margetić,predsjednik VSNM Kutina Dušan Popović,u ime Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta"pododbor Garešnica Zoran Blanuša,predsjednik i Božidar Birač,članovi UABA Garešnica predvođeni Milošem Dudukovićem.

FOTOGRAFIJE: