Pregled svih događaja

Održana izborna skupština Srpskog narodnog vijeća

U zagrebačkoj srpskoj pravoslavnoj gimnaziji "Katarina Kantakuzina Branković",13.07.2019. godine održana je izborna skupština SNV-a.
Potpuno opravdano ,ova skupština ima historijski značaj.Naime,poslije 22 godine prof.dr. Milorad Pupovac,osnivač SNV-a,SDF-a, SKD Prosvjete,kao i začetnik u  osnivanju relevantnih institucija Srba u Republici Hrvatskoj,napustio je odlukom predsjedništva i skupštine SNV-a čelno mjesto ove krovne institucije Srba u RH.
Predsjednik SNV-a prof.dr.M.Pupovac u uvodnom je govoru napravio presjek rada u protekle 4 godine.a prisutnima su se obratili i ambasador RS u Zagrebu njena ekselencija Mira Nikolić,Nikola Lunić predsjednik Privrednika,u ime SKD Prosvjeta sekretar Slobodan Živković,u ime ZVO predsjednik Srđan Jeremić.
Skupština je za novog predsjednika izabrala saborskog zastupnika,svojevremeno pravnika u Pravnom odjelu SNV-a,kao  i bivšeg zamjenika Ministra Uprave Borisa Miloševića.
Prije samog izbora skupština je usvojila izmjenjeni Statut SNV-a,koji je predvidio i izbor dva zamjenika predsjednika.
Skupština je za zamjenike izabrala Anetu Vladimirov,voditeljicu Odjela kulture pri SNV-u,te Draganu Jeckov saborsku zastupnicu Samostalne demokratske srpske stranke u Saboru RH.
Predsjedništvo SNV-a je na svojoj redovnoj sjednici koja je održana 08.07.2019.potvrdilo Aleksandra Miloševića kao generalnog sekretara SNV-a na mandat od 5 godina(ovo radno mjesto je profesionalno).
Izabrano je i potvrđeno Statutom novo savjetodavno tijelo SNV-a ,Savjet srpskog narodnog vijeća.
Članovi Savjeta uz predstavnike SNV su i po jedan član kojeg imenuju organizacije Srba u RH (SKD Prosvjeta,SDF,Privrednik,sportsko rekreativno društvo Srba u RH,ZVO,SPC).
Predsjedništvo imenuje u Savjet do tri istaknuta stvaraoca s područja nauke te kulture i umjetnosti Srba u Hrvatskoj.
Skupština je izabrala za predsjednika Savjeta prof.dr.Milorada Pupovaca.

FOTOGRAFIJE: