Pregled svih događaja

Srpski kulturni centar „Isidor Dobrović“ - Daruvar

Kao što smo i najavljivali radovi u srpskom kulturnom centru „Isidor Dobrović“ u Daruvaru su u punom jeku i odrađuju se prema terminskom i dinamičkom planu.

Nadzorni inženjer radova je Milenko Grubić koji je odgovoran da svi građevinsko-obrtnički, elektro i strojarski radovi prođu sukladno projektnoj dokumentaciji i u skladu s pravilima struke.

Radove na gradilištu ovaj tjedan obišli su gradonačelnik Damir Lneniček i zamjenik župana Saša Lukić ispred investitora, koji su se mogli uvjerit u sam tijek izvođenja  radova.

Cjelokupni projekt financiran je od strane SNV-a u sklopu kapitalnih investicija, županije Bjelovarsko bilogorske i grada Daruvara, iznos investicije je preko 400.000 kn. Završetak radova predviđen je krajem desetog mjeseca. Prostor je namijenjen srpskim institucijama kao i srpskoj  zajednici grada Daruvara i okolnih općina.

Srpska zajednica zahvaljujući inicijativi zamjenika župana Saše Lukića kao i županijskom vijeću na čelu s predsjednikom Darkom Karanovićem uspješno privodi kraju uređenje i opremanje drugog po redu srpskog kulturnog centra (Bjelovar, Daruvar) te već započinjemo pripremne radnje kako bi smo treći kulturni centar uredili na području grada Garešnice.Uređenje i opremanje kulturnih  centara po našoj županiji  odvija se po modelu tripartitnog sufinanciranja (srpsko narodno vijeće, regionalan i lokalna samouprava).

FOTOGRAFIJE:

IMG_7149.jpgIMG_7150.jpgIMG_7174.jpgIMG_7173.jpgIMG_7151.jpg