Pregled svih događaja

Susreti u Moslavini – Vel. Bršljanica

U subotu 26.10.2019. održani su tradicionalni Susreti u Moslavini u organizaciji SKD Prosvjete-pododbora Garešnica, a pod pokroviteljstvom Grada Garešnice i ŽVSNM BBŽ.                          

Manfestacija je održana u Mjesnom domu u Vel. Bršljanici, dok je u staroj Osnovnoj školi za učesnike programa i goste prezentirana izložba slika i starih eksponata u organizaciji i prostorijama Povijesne udruge „Bršljanac“.                                                                                                                                                   
Na kulturno umjetničkom programu nastupili su gosti iz: SKUD Prosvjete „Viškovo“, KUD „Kozara“ – Prijedor (RS-BIH), KUD Zajednice Mađara Bjelovar, KU „Seljačka sloga“ Prelog i domaćin SKD Prosvjeta- pododbor Garešnica sa svojom A i B sekcijom.  

Učesnici programa počeli su se okupljati pred Mjesnim domom u poslijepodnevnim satima, gdje su se zajedno družili i zagrijavali uz pjesmu i zvuke harmonike i gitare svojih folklornih ansambla. Folklorni program je bio vrlo bogat i sadržajan, izmjenjivale su se izvorne narodne pjesme, kola i igre iz Moslavine, Međimurja, mađarske igre i igre iz Centralne, južne i zapadne Srbije. Publika je bila oduševljena sa raznolikošću programa i svaki nastup ispratila pljeskom.                                      

Nakon programa domaćin je podijelio zahvalnice i prigodne poklone izvođačima programa uz obećanje da se u Moslavini vidimo i dogodine. Poslije službenog dijela programa uslijedila je večera za sve učesnike i goste u Domu. Nakon toga dobro poznati muzički sastav iz Garavog sokaka, zabavljao je prisutne do jutarnjih sati, gdje su se posebno istaknuli gosti iz Seljačke sloge iz Preloga, koji su održavali svojom pjesmom i kolima dobru atmosferu među prisutnima.

FOTOGRAFIJE:

IMG_20191012_131141.jpgIMG_20191012_131052.jpgIMG_20191026_191510.jpgIMG_20191026_193934.jpgIMG_20191026_194008.jpg