Pregled svih događaja

Komemoracija u Novoj Krivaji

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine općine Đulovac na čelu sa predsjednikom Milanom Radakovićem i općine Đulovac koju vodi načelnik Drago Hodak,29.10.2019 godine u Novoj Krivaji je održan komemorativni skup u spomen nevinim srpskim civilima stradalim od ustaša 1942 godine.
Nevine žrtve (njih 28 ) su bili mahom žene ,starci i nekoliko djece u dobi od 6-8 godina ,ne starosti već izrazite mladosti.Ubijani su i neljudski klani i pobacani,mnogi nedoklani u bunar kao zajedničku grobnicu.
Parastos nevinim žrtvama održali su sveštenici Srpske pravoslavne crkve,protostavrofor Luka Bosanac(koji se i obratio okupljenima),jereji Đorđe Ostojić i Jovica Gačić, parosi u Daruvaru i Virovitici.
I ove godine napominjemo da je komemoraciji sa delegacijom prisustvovao načelnik općine Đulovac Drago Hodak koji se  po polaganju vijenaca obratio prisutnima.Uz njega prisutnima se obratio i Darko Karanović predsjednik VSNM BBŽ. Medijator komemoracije bio je Milan Radaković.
Svoje učešće u komemorativnom skupu uzele su i delegacije VSNM Požeško slavonske županije sa predsjednikom i članom Nikolom Ivanovićem i Darkom Derenjom,Virovitičko podravske županije sa predsjednicom Milenom Lazić,VSNM Garešnica na čelu sa predsjednikom Damirom Sedramcem i zamjenicom Mirjanom Srbljanin, VSNM Grubišno Polje sa predsjednikom Milanom Kneževićem,VSNM Bjelovar sa predsjednikom Dušanom Margetićem,te zamjenikom predsjednice VSNM Daruvar Petrom Radosavljevićem.
Komemorativnom skupu prisustvovao je i srpsku dožupan i član VSNM BBŽ Saša Lukić.
Načelnik Hodak je shodno tradiciji u sali skupštine Đulovac priredio posluženje za sve učesnike komemorativnog skupa.

FOTOGRAFIJE: