Pregled svih događaja

Sveti arhangel Mihailo

U društvenom domu Batinjani,21.11.2019. godine proslavljena je Slava VSNM Đulovac,Sveti arhangel Mihailo. Predsjednik Vijeća Milan Radaković svojim gostima i uzvanicima predstavio je rad vijeća u protekloj godini naglasivši izuzetnu suradnju sa općinom Đulovac,Bjelovarsko bilogorskom županijom i Srpskim narodnim vijećem.
SNV je financijski pomogao putem kapitalnih investicija da se dogradi ulaz u kuhinju doma sa vanjske strane,ugrade nova vrata i prozori ,izvrši kompletno gletanje i farbanje doma.
Obraćajući se prisutnima, načelnik općine Drago Hodak ukazao je da je lokalna samouprava asfaltirala ceste u srpskim povratničkim selima Potočani i Koreničani.
Župan BBŽ Damir Bajs prisutnima je predstavio rad županije sa nacionalnim manjinama koji je uistinu primjer dobre prakse,napose sa srpskom, kojoj je sukladno njenim potrebama i investicijama od strane BBŽ uplaćeno cca. 800.000,00kn u 2019.godini.Isto tako pri kraju je saniranje klizišta  u Batinjanima vrijedno 3.500.000,00kn.
Prisutnima su se obratili i saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek,tajnik Ministarstva zašt.okoliša i energetike Mile Horvat,te gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.
Obred rezanja slavskog kolača i prelivanja koljiva obavili su protostavrofor Luka Bosanac i jereji Jovica Gačić i Đorđe Ostojić.
Svečanoj sjednici prisustvovali su i generalni sekretar SNV Aleksandar Milošević ,dožupani BBŽ Neven Alić i Saša Lukić,srpski dožupan VPŽ Igor Pavković,dogradonačelnik Pakraca i predsjednik VSNM PSŽ Nikola Ivanović,predsjednik VČNM Damir Malina,predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović,u ime VMNM BBŽ Dinko Petrinić,delegacija VSNM KC-KŽ na čelu sa Dušanom Dulikravićem,predsjednici SKD Prosvjeta ,pododbori Garešnica i Grubišno Polje Zoran Blanuša i Ilija Mandarić predsjednici VSNM Garešnica,Grubišno Polje ,Daruvar ,Dežanovac,Sirač,Velika Pisanica,Končanica Damir Sedramac,Milan Knežević,Nikolina Glodić, Željko Mileusnić,Željko Stjepanović,Pavle Ćetković,Rada Božić,predsjednik VRNM Bjelovar Stevo Gjurdjević.
Nakon svečanog dijela okupljeni su tradicionalno konzumirali slavsku večeru.
 
FOTOGRAFIJE: