Pregled svih događaja

Božićni prijem SNV-a

U hotelu Sheraton u Zagrebu na sam Badnji dan 06.01.2020,Srpsko narodno vijeće je tradicionalno priredilo božićni prijem povodom rođenja Hrista spasitelja.
Među brojnim prisutnim predstavnicima srpskih institucija u Republici Hrvatskoj ,bili su prisutni i ljudi iz javnog,političkog i kulturnog života Hrvatske.
Medijatori priredbe bili su Aneta Vladimirov i Saša Kosanović.
Prisutnima  se obratio Aleksandar Vucelić (živi i radi u SAD) ,sin čuvenog direktora NASSA Milojka Vucelića kome je posvećen ovogodišnji kalendar Srpskog narodnog vijeća.Iz legata Vucelićevih već 6 godina se nagrađuju najbolji učenici generacije , pravoslavne gimnazije "Katarina Kantakuzina Branković".
Nagrađenim učenicima se omogućuje posjeta prestižnim europskim studijama poput Oxsforda,Cambridge, Sorbone u trajanju od sedmice dana.
 
Predsjednik SNV-a Boris Milošević prisutnima je prenio presjek rada koordinacije u 2019 godini,kao i smjernice za rad u ovoj godini.
Prisutnima se u ime predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović obratila Anamarija Kirin.U ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića govorio je Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović. Potom je govorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić a u ime Sabora potpredsjednik Fulio Radin.
Na kraju obraćanja,govorio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop Pakračko-slavonski gospodin Jovan.
Godišnje priznanje Srpskog narodnog vijeća "Nikola Tesla" za unapređenje srpskih institucija primila je posthumno Nada Radović.
Priznanje za humanitarni rad "Diana Obexer Budisavljević".također je za antiratnu inicijativu u Pakracu i Beogradu posthumno dodjeljeno Jeleni Šantić.
Priznanje "Gojko Mikoliš" za predan rad u antifašizmu dobila je Dragica Lovreković.
Priznanje za unapređenje srpsko-hrvatskih odnosa "Svetozar Pribićević" primio je predsjednik Udruženja srpsko-hrvatskog prijateljstva iz Rijeke Nikola Ivaniš.
 
Sveštenstvo Mitopolije Zagrebačko ljubljanske na čelu sa Njegovim Visokopreosveštenstvom Mitroplitom Porfirijem Perićem priredilo je lomljenje tradicionalne "česnice" u kojoj se nalazi novčić za sreću.Ove godine pripao je jednom od novinara RTL-a.

FOTOGRAFIJE: