Pregled svih događaja

Sjednica VSNM Garešnica

U novouređenom prostoru (Nazorova ulica,iznad Erstte banke) koji zajednički koriste VSNM Garešnica,SKD "Prosvjeta" pododbor Garešnica i SDSS Garešnica,održana je prva redovna sjednica VSNM Garešnica u 2020.godini.
 
Sjednici su prisustvovali vijećnici:Damir Sedramac,predsjednik,Milan Komlenović,Đuro Komlenić,Zoran Blanuša,Mirko Savanović,Bogoja Divjak,Darko Karanović,Milan Adamović,Živana Rajčević,Milan Rajšić,Predrag Ivančević i Branka Vekić.
Opravdano su bili odsutni Jovan Zečević,Slobodan Medaković i Mirjana Srbljanin.
 
Predsjednik Damir Sedramac predočio je aktivnosti Vijeća od zadnje sjednice koja je održana 08.10.2019.godine,te podnio informacije o završnom računu,kao i financijskom planu koji je predan u financije Grada Garešnice. Vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog da se pređe na internet bankarstvo zbog smanjenih troškova.
Isto tako odlučeno je da se sklopi Ugovor sa novim ponuđačem internetskih i TV usluga,jer je odlučeno da se prostor obogati novim TV prijemnikom.
Predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović,ujedno i član srpskog manjinskog vijeća Grada Garešnice upoznao je vijećnike sa aplikacijom županijskog vijeća  prema našoj nacionalnoj koordinaciji,Srpskom narodnom vijeću u vidu pomoći u IT opremi, kancelarijskom materijalu itd.
 
Aplikacija za prostor u Garešnici odnosi se na nabavu novih polica za knjige,trosjeda i frižidera.
Predsjednik Sedramac je upoznao vijećnike sa učinjenim radovima u prostoru, koji su financirani iz sustava "kapitalnih investicija" SNV-VSNM BBŽ.
Naime,od dvije manje prostorije probijanjem nosivog zida dobili smo jednu mnogo  pregledniju prostoriju.Pod prostorije obučen je u novi laminat,a kupljeno je novih 16 stolica.
 
Zoran Blanuša i Darko Karanović upoznali su vijećnike sa održanim sastankom u Uredu gradonačelnika Grada Garešnice Josipa Bilandžije,kojem su prisustvovali uz Blanušu i Karanovića i dožupan Lukić kao i  potpredsjednik SKD Prosvjeta pododbor Garešnica, Nikola Radošević .Gradonačelniku je predstavljena ideja o ulaganju u Društveni dom(bivša škola) u Mjesnom odboru Rogoža,kako bi se dogradnjom ovaj prostor mogao koristiti prije svega za potrebe garešničkih "prosvjetara"ali i ostalih zainteresiranih.
Shodno tome gradonačelniku je upućeno pismo namjere koje su zajednički potpisali predsjednici VSNM BBŽ,SKD Prosvjete pododbor Garešnica te MO Rogoža.
 
Iz dosadašnjih iskustava gradonačelniku je predstavljen tzv.tripartitni model financiranja VSNM BBŽ-SNV("kapitalne investicije Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH),regionalna i lokalna samouprava,gdje je najveći iznos financija vezan za "kapitalna ulaganja"
Ovih dana je u pripremi grubi koštovnik mogućih zahvata na osnovu kog se može uraditi aplikacija prema SNV-u.
 

FOTOGRAFIJE:

20200206_174328.jpg20200206_174358.jpg20200206_174417.jpg20200206_174333.jpg20200206_174433.jpg20200206_174343.jpg20200206_174402.jpg