Pregled svih događaja

22. Zapadnoslavonska veče

U motelu "Jezero" Trn,Laktaši u Republici Srpskoj 07.02.2020. godine ,po 22 put je održano tradicionalno druženje zapadnoslavonskih Srba koji su u periodu od ¸1991-1995 godine usljed rata protjerani iz  svojih rodnih  krajeva u "razmili se po svijetu.
Bila je to prilika da se ponovo sa izbjeglima susretnu znanci,prijatelji,rođaci ,kumovi koji su ostali da žive u dijelovima zapadne Slavonije i da se zajedno uz tradicionalnu pjesmu,krivo kolo,"tarabana" prisjete života iz nekih boljih vremena.
U organizaciji srpskih aktivista iz Daruvara jedan pun autobus krenuo je iz Daruvara a drugi pravcem Kutina-Garešnica-Daruvar-Pakrac-Trn.
Gosti su dočekani tradicionalnim zapadnoslavonskim pjesmama a u Kulturno umjetničkom programu se predstavilo KUD"Slavonija" iz Beograda. Po prvi puta se predstavila i seniorska pjevačka grupa Srpskog kulturnog društva"Prosvjeta" pododbor Zagreb.
Goste je zabavljao orkestar "Miroslav Vuković" iz Gradiške. Miroslav ,kao harmonikaš je nama dobro poznat po brojnim gostovanjma u Gradu Daruvaru povodom "Spasovskih svečanosti" ,uz ženski vokalni sastav "Lira" koji vodi Svetlana Paunesku.
Prisutnima se obratio i potpredsjednik Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba Nikola Ivanović ujedno i predsjednik VSNM Požeško slavonske županije.
Druženje prepuno jakih emocija potrajalo je do duboko u noć a naša dva autobusa su se sa svitajem zore vratila svojim kućama.
 

FOTOGRAFIJE: