Pregled svih događaja

Obnovljen spomenik

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine općine Dežanovac koje vodi Željko Mileusnić kao predsjednik i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Daruvara na čelu sa Zdravkom Drašnerom u Goveđem Polju je 08.02.2020. otkriven obnovljeni spomenik poginulim borcima Narodno oslobodilačkog rata i žrtvama ustaško-fašističkog terora iz Drugog svjetskog rata.
O samoj aktivnosti i radnim akcijama govorio je Željko Mileusnić a u ime Mjesnog odbora Goveđe Polje Petar Vujić, koji je ujedno bio i moderator ove manifestacije.
 
Prisutnima se u ime UABA Daruvar obratio i predsjednik Zdravko Drašner osvrnuvši se za znatan broj obnovljenih spomenika NOB -a (koji su bezumno i ostrašćeno rušeni početkom nesretnog rata 90-tih) na području bivše općine Daruvar.Naša je opaska da je UABA Daruvar nesporno najuspješnija na području Bjelovarsko-bilogorske  u ovim aktivnostima.
U ime Bjelovarsko-bilogorske županije prisutnima se obratio zamjenik župana iz redova srpske zajednice Saša Lukić. Ustvrdio je da zahvaljujući izuzetnoj senzibiliziranosti župana  Damira Bajsa prema antifašizmu (sam župan je nositelj najvećeg priznanja i povelje SABA od ove godine) BBŽ je financijski pomogla obnovu spomenika.Za poginule borce i žtrve terora položeni su  vijenci u upaljene svijeće u ime BBŽ i UABA  Daruvar
Među gostima je bio i predsjednik ZUABA BBŽ Rade Jovičić,potpredsjednik SNV  i predsjednik VSNM PSŽ Nikola Ivanović,predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović,predsjednik VSNM Đulovac Milan Radaković.
Moramo ponovo pohvaliti izuzetnu organiziranost stanovnika MO Goveđe Polje,posebno porodica Mileusnić i Grandić, koji su i ovoga puta bili domaćini za primjer.Za sve prisutne u novouređenom Mjesnom domu priredili su bogato posluženje.

FOTOGRAFIJE: