Pregled svih događaja

Manjinska koordinacija

U daruvarskom Savezu Čeha 12.03.2020.godine održana je konstituirajuća sjednica Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije.
Sustavom tajnog glasanja ,kako nalaže Statut Koordinacije a na prijedlog kandidacijske komisije za predsjednika Koordinacije izabran je Damir Malina ,predsjednik VČNM BBŽ (u proteklom mandatu bio je zamjenik predsjednika) a za njegovog zamjenika Goran Đurđević predstavnik Roma za našu županiju.
Koordinaciju manjinskih Vijeća naše županije čine po tri predstavnika(delegata) županijskih vijeća albanske,češke,mađarske,srpske nacionalne manjine te predstavnik Roma.
Delegati su:
Vijeće albanske nacionalne manjine BBŽ:

Martin Gojani,predsjednik VANM BBŽ
Skender Zogaj
Pjeter Kajtazi

Vijeće češke nacionalne manjine BBŽ.

Damir Malina ,predsjednik VČNM BBŽ
Tanja Golubić Novotny zamjenica župana iz češke zajednice
Ana-Marija Štruml Tuček,predsjednica saveza Čeha na nacionalnoj razini

Vijeće mađarske nacionalne manjine BBŽ

Zlata Berkeš,predsjednica VMNM BBŽ
Antun Furjan
Snježana Sabo
 
Vijeće srpske nacionalne manjine BBŽ

Darko Karanović ,predsjednik VSNM BBŽ
Milan Radaković
Saša Lukić ,zamjenik župana ispred srpske zajednice
 
Također je izabran Nadzorni odbor ,a članovi su Snježana Sabo (izabrana odlukom Odbora za predsjednicu),Skender Zogaj i Milan Radaković.
 
Na prvoj redovnoj sjednici Biti će donešen Plan i program rada a financijski Plan usklađen je usvojenim budžetom BBŽ .Prisutnima su se biranim riječima obratili novoizabrani predsjednik Malina,njegov zamjenik Đurđević koji je predložio (prijedlog je jednoglasno prihvaćen) da se prva redovna sjednica Koordinacije održi u Romskoj kući u Maglenči.
O značaju rada i postojanja Koordinacije govorio je i župan BBŽ g.Damir Bajs.
 

FOTOGRAFIJE: