Pregled svih događaja

Asfaltirana cesta Imsovac - Kreštelovac

Nakon dugog niza godina i iščekivanja sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je lokalna cesta Lc 37144 Imsovac –Kreštelovac napokon asfaltirana.

Naime, selo Imsovac nalazi se na području općine Končanice, u njemu žive pretežito srpsko stanovništvo te u zadnjih nekoliko desetaka godina gotovo ništa nije bilo ulagano u infrastrukturu samog sela kao i prilaznih cesta, prometno izolirano, bez vodovodne mreže.

Mještani sela izrazivši nezadovoljstvo ne činjenjem lokalnih vlasti obratili su se zamjeniku župana Bjelovarsko bilogorske županije Saši Lukiću prije nekoliko godina.  Zamjenik župana obilaskom terena i uvidjevši probleme već iste godine preko ŽUC-a osigurava je nešto više od 2.200.000 kuna i selo Imsovac povezano je novim asfaltom s selom Brestovac, također je osigurana i vodovodna mreža kroz cijelo selo.

Točka na i stavljena je upravo ovih dana kada je i druga dionica ceste koja spaja dvije općine Dežanovac i Končanica asfaltirana, a koja je iznimno bitna za mještane sela Imsovac i Kreštelovac, naime radi se dužini ceste od 1,6 kilometara i iznos koji je utrošen je 1.340.000 kn s PDV-om.

Kako ističe zamjenik župana Saša Lukić, ovo je cesta zvana „čežnja“ mnogi nisu vjerovali da ćemo ikada dočekati ovaj svečani trenutak, to je cesta koja život znači našim sunarodnjacima jer ona povezuje dvije općine a stanovnici Imsovca upravo gravitiraju ka općini Dežanovac zbog liječnika, škole, ljekarne itd.., ovo će i olakšati put i učiniti ga ugodnijim i udobnijim.

Ono što nam preostaje u narednom periodu je sanacija kolnika kroz samo selo Imsovac koje je u zaista derutnom i lošem stanju. Također uz podršku općine Končanica zajedničkim snagama obnovljen je seoski dom kao i okoliš oko samoga objekta.

FOTOGRAFIJE:

IMG_8453.JPGIMG_8460.jpgIMG_8463.JPGIMG_8454.JPGIMG_8456.JPGIMG_8466.JPGIMG_8467.JPGIMG_8465.JPGIMG_8455.JPGIMG_8464.JPGIMG_8461.jpg