Pregled svih događaja

Završna manifestacija

U sklopu Dana srpske kulture koji su u Daruvaru započeli 06.07.2020. godine ,u organizaciji VSNM Daruvar i SKD "Prosvjeta" Daruvar, Srpski kulturni centar "Isidor Dobrović" još jednom je opravdao svoje postojanje.
 
Naime, u subotu 11.07.2020. godine historičar prof.Milan Radanović iz Arhiva Srba u Republici Hrvatskoj  koji djeluje pri Srpskom narodnom vijeću, nacionalnoj koordinaciji vijeća srpske nacionalne manjine u RH, održao je zanimljivo predavanje o doseljavanju Srba u zapadnu Slavoniju.
Višedecenijski sveštenik Srpske pravoslavne crkve u Daruvaru, protostavrofor otac Luka Bosanac govorio je o historijat i šematizmu Srpske pravoslavne crkve u zapadnoj Slavoniji od 15.stoljeća do danas.
Moderator ove manifestacije bio je naš spisatelj i zamjenik predsjednika VSNM BBŽ dr. Radovan Dožudić.
 
 Imali smo zadovoljstvo da je sa nama bila i zamjenica predsjednika SNV-a Aneta Vladimirov kao i predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović,predsjednik i zamjenica presjednika VSNM Đulovac Miolan Radaković i Sanja Orozović Radojević,zamjenik predsjednice VSNM Daruvar i predsjednik SDSS Daruvar Petar Radosavljević.
Tajnica SKD "Prosvjeta" pododbor Daruvar Jasmina Trkulja uručila je u ime organizatora proti Luki i prof. Milanu priznanja za njihov doprinos obilježavanja Dana kulture Srba Grada Daruvara.
 
FOTOGRAFIJE: