Pregled svih događaja

Predsjedništvo VSNM BBŽ

U petak 18.09.2020. godine u Srpskom kulturnom centru "Pavle Solarić" s početkom u 18,00 sati održana je treća redovna sjednica predsjedništva srpskog vijeća naše županije u ovoj kalendarskoj godini.

Izvršena je analiza izvanredne skupštine Srpskog narodnog vijeća koja je održana 12.09.2020 godine u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji "Katarina Kantakuzina Branković" a na kojoj je ponovno za predsjednika SNV-a izabran prof.dr. Milorad Pupovac a za predsjednika Savjeta SNV-a izabran je prof.dr. Dejan Jović ,redovni profesor  Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Zbog "Kovida 19" nije održana svečana sjednica povodom slave našeg vijeća "Đurđevdan", na kojoj se uručuje priznanja "Pavle Solarić" pojedincima ili institucijama koje daju proaktivan doprinos u očuvanju  opstojnosti srpskog identiteta ,vjere i kulture u ovim prostorima.
Predsjedništvo je zaključilo da će se svečana sjednica održati u selu Goveđe Polje 09.10.2020 godine uz smanjeni broj učesnika koji će obuhvatiti članove VSNM BBŽ kao i čelne ljude općinskih i gradskih srpskih vijeća te SKD "Prosvjeta" podobori iz Garešnice Grubišnog Polja te Daruvara.
Tom prilikom uručiti će će priznanja sukladna odluci Vijeća iz mjeseca marta ove godine.

Poseban osvrt na sjednici predsjedništva posvećen je redovnom popisu stanovništva koji nam predstoji u 2021 godini. Ogromna je zadaća svih srpskih institucija na čelu sa Srpskom pravoslavnom crkvom u RH, kako bi se što veći broj naših sunarodnika izjasnio da pripada srpskoj nacionalnosti i srpskoj pravoslavnoj vjeri.
Predsjedništvo donosi Odluku koju će predočiti  na redovnoj  sjednici Vijeća, da se sukladno molbama predsjednika VSNM Štefanje i Veliki Grđevac Zorana Marijana i Slobodana Kneževića ,financijski pomogne ovim novoformiranim vijećima sa po 2.000,00 kn.
Predsjedništvo je upoznato sa obilježavanjem 75 godišnjice oslobođenja sjeverozapadne Hrvatske u 2. Svjetskom ratu koja će se u Podgariću održati 10.09.2020. u organizaciju ZUABA BBŽ I UABA Garešnica ,uz prisustvo predsjednika RH Zorana Milanovića.

Predsjednik Karanović upoznao je predsjedništvo da su sredstva iz sustava "kapitalnih investicija" (SNV-Vlada RH) namijenjena za adaptaciju i dogradnju zgrade bivše osnovne škole u selu Rogoža a koju će koristiti prije svega SKD "Prosvjeta" pododbor Garešnica kao i svi zainteresirani korisnici, "sjela" na ž.r. VSNM BBŽ. Predstoji reakcija Grada vezana uz projektnu dokumentaciju, građevnu dozvolu i javni poziv za izvođača radova.
Sjednica je završila u 18,30 sati a na njoj su bili prisutni članovi predsjedništva :Darko Karanović, Radovan Dožudić, Milan Knežević, Gordana Ćetković, Petar Radosavljević i umjesto Dušana Margetića njegov zamjenik Dušan Zorić.
 
FOTOGRAFIJE:
 
DSCN4615.JPGDSCN4617.JPGDSCN4616.JPG