Pregled svih događaja

Božićni prijem SNV-a!

U novinarskom domu u Zagrebu 05.01.2017. održan je tradicionalni Božićni prijem koji organizira srpska nacionalna koordinacija-Srpsko narodno vijeće.
Kao i prethodnih godina prisutan je bio dobar dio političkog života Republike Hrvatske.
Prisutnima se u svojstvu domaćina obratio predsjednik SNV prof.dr.Milorad Pupovac, zatim gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, izaslanik predsjednika Sabora Bože Petrova, Furio Radin. U ime Republike Srbije govorio je izaslanik predsjednika Vlade Aleksandra Vučića, Vladimir Božović. Prisutnima se obratio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. O značaju rodežestva Hristova govorio je i Mitropolt zagrebačko-ljubljanski, Njegovo Visokopreosveštenstvo g. Porfirije.
Lomljenje česnice predvodili su Njegovo Preosveštensto Episkop Pakračko slavonski g. Jovan i prota Danilo Ljubotina.
Po odluci predsjedništva SNV dodjeljene su i sljedeća tradicionalna priznanja:
-Nikola Tesla-priznanje za rad u znanosti i razvoju srpskih institucija dobio je Novica Vučinić iz Moravica,
-Dijana Budisavljević-priznanje za humanitarni rad dobila je Mirta Trninić iz Slavonskog Broda koja je porijeklom iz Velikog Vukovja pokraj Garešnice,
-Gojko Mikoliš-priznanje za doprinos u razvoju antifašizma dobila je po prvi put općina Srb.Priznanje su primili Nebojša Rađenović i Dragan Radić,
-Svetozar Pribićević-priznanje je primio sveučilični prof na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu Hrvoje Klasić, koji se u ime primatelja priznanja zahvalio SNV-u.
Među uzvanicima bili su i najveći broj predstavnika srpskih institucija u Republici Hrvatskoj.
 
FOTOGRAFIJE: