Pregled svih događaja

Dan VSNM Slatina

Uoči dana  posvećenog svetim apostolima Petru i Pavlu, 11.07.2017. održan je Dan vijeća i krsna Slava VSNM Slatina - Petrovdan  u prostoru slatinskog Crvenog križa.
Predsjednik VSNM Slatina Milenko Obradović pozdravljajući vijećnike i goste posebno je iskazao zadovoljstvo što  po prvi puta svečanoj sjednici srpske zajednice Slatina prisustvuje  i novoizabrani gradonačelnik Denis Ostrošić sa predsjednikom gradskog vijeća Dariom Vrbaslijom.
Gradonačelnik je ustvrdio da njegov dolazak jeste prvi ali svakako ne i zadnji.Sjednici je prisustvovao izuzetno poštovani tajnik županije Virovitičko podravske Ivo Horvat.
Uz gradonačelnoka i predsjednika gradskog vijeća ,prisutnima su se obratili i predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik SNV-a Darko Karanović kao i dožupan VPŽ iz redova srpske zajednice te jedan od potpredsjednika SDSS, Igor Pavković.
Skupu su prisustvovali i predsjednik VSNM VPŽ Mladen Kulić,predsjednici VSNM Garešnica i Đulovac, Predrag Ivančević i Milan Radaković.
Čin rezanja slavskog kolača i osveštanja koljiva obavili su oci Dragan Gaćeša i Jovan Šaulić.
Predstavili su nam se i članovi seniorske mješovite pjevačke sekcije SKD Prosvjeta- pododbor Slatina,izvođenjem tradicionalnih narodnih pjesama.Za dobru atmosferu pobrinuo se  i muzički sastav.
Moramo napomenuti  da je 09.07.2017. (nedelja) održan tradicionalni malonogometni turnir na igralištu uz parohijski dom. Ovaj turnir organizira parohija slatinska a na njemu je nastupilo 8 ekipa,mahom pripadnika srpske zajednice slatinskog kraja, a bile su i dvije ekipe iz Pakraca.
 
FOTOGRAFIJE: