Pregled svih događaja

Redovna sjednica

U Romskoj kući u Maglenči,20.07.2020. s početkom u 12,00 sati  održana je 1. redovna sjednica Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije.
 
Sjednicu je vodio novoizabrani predsjednik Koordinacije Damir Malina (ujedno i predsjednik VČNM BBŽ) uz svoga zamjenika Gorana Đurđevića,(predstavnika Roma BBŽ ,ujedno i današnjeg domaćina).
Sjednici su prisustvovali :Martin Gojani (predsjednik VANM BBŽ)Skender Zogaj,Pjeter Kajtazi,Zlata Berkeš(predsjednica VMNM BBŽ)Snježana Sabo,Antun Forijan,Darko Karanović (predsjednik VSNM BBŽ),Milan Radaković,srpski dožupan Saša,ujedno  i član Koordinacije.
 
Za razliku od mnogih županija u Republici Hrvatskoj gdje su osnovane manjinske Koordinacije  a župani nisu prisutni na istim ,redovnoj sjednici je uobičajeno prisustvovao župan BBŽ G.Damir Bajs sa svojom zamjenicom Bojanom Hribljan.
Koordinacija je usvojila na prijedlog predsjedništva Plan i program rada za 2020. godinu te Financijski plan za tekuću godinu.Nažalost,zbog tzv"pandemije Kovid 19"upitno je održavanje 6. Smotre manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije,koja se u organizaciji srpske zajednice trebala održati u Daruvaru u toku mjeseca rujna.
Preostaje da se redovno prate aktivnosti Nacionalnog stožera za borbu protiv"Korone" i da se držimo uputstava.
 
FOTOGRAFIJE: