Pregled svih događaja

"Ljeto u Bršljanici"

Već  tradicionalno 15 godina za redom u organizaciji Povijesne udruge Bršljanica održavaju se višednevne aktivnosti s zanimljivim sadržajem. Od izložbe starih slika i eksponata moslavačkog kraja, likovne kolonije, razgledavanja i obilaska starih povijesnih lokaliteta do druženja s dragim gostima i posjetiteljima.

Glavni organizator i pokretač svih aktivnosti je predsjednik udruge Petar Miščević koji  ujedno naglašava i ističe  da je ovo samo mali segment od onoga što se sve nalazi na ovima prostorima i što je nažalost otišlo u zaborav. Upravo su odnedavno krenuli zajedno s konzervatorima u otkrivanje evangeličkog groblja koje na žalost bilo napušteno i otišlo u zaborav, to je samo jedna od aktivnosti ove udruge.

Samu izložbu posjetio je zamjenik župana Saša Lukić, koji je istaknuo da je ovo vrlo vrijedna udruga koja je pronašla veliki broj lokaliteta te upravo zbog toga županija Bjelovarsko bilogorska  teži ka tome da se ovo područje još dodatno istraži i da se uvrsti u turističku ponudu kako grada Garešnice tako i naše županije. U sklopu aktivnosti udruge županija je financijski pomogla rad udruge a isto tako Povijesna udruga Bršljanica javila se na naš javni poziv s zanimljivim projektom te sam siguran da će i to biti prepoznato, istaknuo je Saša Lukić, zamjenik župana.

FOTOGRAFIJE: