Pregled svih događaja

11. Smotra "Djeca su ukras svijeta", 04.07.2021.

11. Smotra "Djeca su ukras svijeta"

Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" pododbor Garešnica,pod vodstvom predsjednika društva Zorana Blanuše ,04.07.2021. godine po 11. puta su bili domaćini Smotre dječjeg kulturnog stvaralaštva "Djeca su ukras svijeta" koju su i ovoga puta financijski pomogli Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske,Bjelovarsko bilogorska županija i Grad Garešnica.

Učesnici programa okupili su se na nogometnom  igralištu u Velikom Vukovju u prijepodnevnim satima .

Učesnici programa bili su:

Češka beseda,Mali i Veliki Zdenci

Srpsko kulturno umjetničko društvo "Vaso Đurđević" -Bršadin

Srpsko kulturno društvo Prosvjeta pododbor Dvor

SKD Prosvjeta pododbor Kostajnica

KUD Sloga Vukovar

SKD Prosvjeta pododbor Vrginmost

SKUD "Branko Radičević" Dalj

SKD Prosvjeta,KUD "Moslavina" Garešnica

 

Mali folkloraši i sportaši takmičili su se u starim dječjim igrama kao što su "skakanje  u vreći" "koturanju obruča" "utrka u nošenju jaja u žlici" te "graničaru".

Ne možemo a da ne pohvalimo izuzetno veliki trud roditelja (čija djeca aktivno djeluju u SKD Prosvjeta pododbor Garešnica), u organizaciji i provođenju ove uistinu velike i značajne manifestacije, koja promovira ne samo  srpsku zajednicu nego  i Grad Garešnicu te Bjelovarsko -bilogorsku županiju kao tolerantne i multikulturalne sredine.

U poslijepodnevnim satima uslijedio je defile Garešnicom, nakon koga je na Gradskoj tržnici započela smotra folklora.Program su vodile članice SKD Prosvjeta pododbor Garešnica Bojana Karlica i Biljana Rodić.

Među gostima bili su paroh Srpske pravoslavne crkve u Velikoj Bršljanici  Slavimir Gvojić,gradonačelnik Grada Garešnica Josip Bilandžija,Izvršni sekretar SKD Prosvjeta Zagreb Slobodan Živković , predsjednik VSNM BBŽ ujedno i Savjetnik župana BBŽ za nacionalne manjine Darko Karanović te predsjednik VSNM Garešnica Damir Sedramac.

Garešnička Gradska tržnica još jednom se pokazala kao pun pogodak za održavanje raznovrsnih manifestacija i priredbi.Domaćini su po završetku kulturno-umjetničkog programa za sve učesnike i goste pripremili večeru.

Fotografije: