Pregled svih događaja

VSNM Garešnica obilježilo Slavu, 19.12.2023. u 17,15 sati u Hrvatskom domu, Garešnica

VSNM Garešnica obilježilo Slavu, 19.12.2023. u 17,15 sati u Hrvatskom domu, Garešnica

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Garešnice, koje predvodi predsjednik Damir Sedramac sa svojom zamjenicom Mirjanom Srbljanin, obilježilo je svoga sveca zaštitnika Svetoga oca Nikolu.

Slavska svečanost  održana je na sam dan posvećen Svetome ocu Nikolaju, 19.12.2023. godine u Hrvatskom domu u Garešnici ( Mala Sala), sa početkom u 17,15 sati.

Obred sječenja slavskog kolača i prelivanja koljiva obavio je paroh Srpske pravoslavne crkve u Velikoj Bršljanici ,otac Slavomir Gvojić uz svesrdnu pomoć Ranka Velebita.

Posebnost ovogodišnje slavske svečanosti bilo je prisustvo zamjenika gradonačelnika Grada Garešnice g. Gorana Cupeka, koji se okupljenima i obratio ,kako u ime gradonačelnika Josipa Bilandžije tako i u svoje osobno ime.

Sa iznimno radošću naglašavamo ovaj trenutak, jer se nakon gotovo 13 godina na slavskoj svečanosti srpskog gradskog Vijeća pojavio netko iz gradskih vlasti.

Među gostima bili su i predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović ( ujedno i član gradskog vijeća srpske zajednice) kao i predsjednik Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Garešnica, Zoran Blanuša, također u dvojakoj ulozi.

Sa nama je bio i predsjednik VSNM Grada Kutine Jovica Trbojević, kao i zamjenik predsjednika "garešničkih "prosvjetara Nikola Radošević.

Raduje nas da su među gostima bili i predsjednica VSNM Končanica Rada Božić,predsjednici VSNM Đulovac, Sirač i  Velika Pisanica, Milan Radaković, Ljubiša Kovačević i Pavle Ćetković sa delegacijama.Srpska Vijeća Gradova Grubišno Polje i Bjelovar predstavljali su Lazo Kosanović i Gojko Ćuruvija.Predsjednik Sedramac posebno je pozdravio i predsjednika Crkvenog odbora Srpske pravoslavne crkve u Trnovitičkom Popovcu , Davora Drežića.Sa nama je bio i predsjednik NK"Imsovac" Petar Trkulja.Njegovu prisutnost posebno naglašavamo je će na naše veliko zadovoljstvo ovaj nogometni klub postati dio Sportsko rekreativnog društva Srba u Republici Hrvatskoj.

Fotografije: