Pregled svih događaja

Potpisani Ugovori iz sustava tzv. "kapitalnih investicija", Zagreb, 02.02.2024.

Potpisani Ugovori iz sustava tzv. "kapitalnih investicija", Zagreb, 02.02.2024.

U sjedištu Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, Gajeva 7, u petak 02.02.2024. godine, s početkom u 11,00 sati, potpisani su Ugovori iz sustava tzv. "kapitalnih investicija", shodno rebalansu proračuna za 2023. godinu.

Kao što ste upoznati ,ovaj sustav funkcionira od 2018 godine i lobiranja saborski zastupnika nacionalnih manjina, kada se putem Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina (koji djeluje pri Vladi Republike Hrvatske) ,izdvajaju znatna sredstva za nacionalne manjine za uređenje škola.društvenih domova ,prostora gdje su sjedišta manjinskih vijeća i udruga,uređenje sportskih i kulturnih objekata itd.

Iz ovih sredstava srpska zajednica naše županije uspjela je u potpunosti urediti i namjestiti Srpske kulture centre u Bjelovaru i Daruvaru,u završnim radovima su prostori naše zajednice u Grubišnom Polju i Rogoži za potrebe VSNM Garešnica i Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, pododbor Garešnica,uz uređenje društvenih domova  u Miljanovcu,Prokopu, Imsovcu , kao i vatrogasnog doma u Goveđem Polju.Uvijek napominjemo da su se ovim aktivnostima pridružile u financijskoj podršci jedinice lokalne samouprave kao i Bjelovarsko bilogorska županija.

U  toku su radovi na uređenju svlačionica za potrebe NK "Radnički" Veliko Vukovje, te se uređuje  parohijski dom u Narti za potrebe VSNM Ivanska i štefanje.

Potpisani Ugovori odnose se na uređenje društvenog doma u Gornjoj Vrijeski za potrebe srpske zajednice  općine Đulovac,dogradnju skladišnog prostora pri svlačionicama  NK "Imsovac" kao i nabavu opreme za potrebe VSNM Daruvar i VSNM BBŽ ( foto uređaj,printer sa skenerom i lap-top).

O značaju kapitalnih investicija govorio je predsjednik Srpskog narodnog vijeća prof.dr. Milorad Pupovac.Posebno se zahvaljujemo izuzetnoj susretljivosti naše Emine Đurašević koja uspješno

koordinira sustavom "kapitalnih investicija"već niz godina.

Srpsko narodno vijeće i njegov Centar za razvoj i investicije omogućuje aplikacije i za 2024. godinu za iste namjere.

Fotografije: