Pregled svih događaja

PROGRAM PLUS U BJELOVARU

PROGRAM PLUS U BJELOVARU

U organizaciji Srpskog narodnog vijeća ove godine u Bjelovaru je započeo Program plus. Riječ je o programu koji obuhvaća nekoliko radionica i tečaja za djecu predškolske, osnovnoškolske te srednjoškolske dobi.

Program se već održava u Rijeci, Belom Manastiru i Kninu a od početka marta započeo je sa provedbom i u Bjelovaru.

Program plus koji je omogućio organizaciju besplatnih vanškolskih aktivnosti za mlade je ušao u drugi tjedan održavanja na adresi Dimitrija Demetra 1 u Srpskom kulturnom centru „Pavle Solarić“.

Trenutno program pohađa 28 polaznika raznih uzrasta koji su podijeljeni na 3 različite radionice.

Ponedjeljkom se održavaju radionice gitare koje trenutno pohađa 6 polaznika raspoređenih u dva termina.

Srijedom polaznici uče srpski jezik (ćirilično pismo). Polaznika ima 17 a profesor Vasil Duduković odlično povezuje sve uzraste polaznika kao i različite razine poznavanja materije.

Među polaznicima ima onih koji su početnici, a ima i onih koji već poznaju ćirilično pismo. Neki su tu da uče od početka, a neki da usavrše postojeće znanje što je svakako i olakšavajuća okolnost obzirom da će se moći međusobno pomagati kroz učenje i druženje.

Petak je rezerviran za radionice robotike koje su zainteresirale 9 mlađih polaznika.

Iako su tek na početku, jasno je da će ove radionice imati pozitivnog učinka na mlade, kako na podizanje razine znanja, tako i na njihovo upoznavanje, zbližavanje i stvaranje trajnih prijateljstava kroz usvajanje novih znanja i vještina.

Osim što je važan zbog međugeneracijske povezanosti, program je bitan i radi ranog uključivanja djece i mladih u aktivnosti organizacija manjinskog karaktera.

Fotografije:

1710421142828.jpg1710421142830.jpg