Pregled svih događaja

Božićni prijem SNV-a!

SNV je tradicionalno organiziralo 6. januara božićni prijem u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu.

Prijemu su prisustvovali predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik sabora Josip Leko, predsjednik vlade RH Zoran Milanović, zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek, predsjednik predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i mnogi drugi. U svojstvu domaćina bio je Milorad Pupovac predsjednik SNV-a. Srpsku pravoslavnu crkvu predstavljali su Njegovo Visokopreosveštenstvo mitropolit zagrebačko-ljubljanski g. Porfirije te Njegovo Prosveštenstvo episkop slavonski g. Jovan.

Među uzvanicima bili su najveći broj predstavnika srpskih institucija u RH,kao i brojne ličnosti javnog i kulturnog života Hrvatske.

I ove godine SNV je uručio godišnje nagrade. Nagradu Nikola Tesla koja se dodjeljuje za rad u znanosti i doprinosu razvoja srpskih institucija primio je Mićo Milošević iz Rijeke. Nagradu Gojko Mikoliš za njegovanje antifašističkih tradicija posthumno je dobio Adam Dupalo(nagradu su primile njegove kćerke) kao i mladi reditelj Oliver Frljić. Nagradu Dijana Budisavljević  za humanitarni rad primio je Jovica Brkić iz Bjelovara.

Nagradu Svetozar Pribićević za unapređenje srpsko-hrvatkih odnosa, odlukom predsjedništva SNV nije primio nitko,uz obrazloženje da trenutnu odnosi i stanje u društvu nisu stvorili ozračje za ovu nagradu.

 

FOTOGRAFIJE